Actuele reisberichten

Actuele reisberichten


Hier kunt u actuele reisberichten terugvinden.

Uitsluitend berichten die voor iedereen toegangelijk zijn en een rechtstreekse 'deel'optie vanaf de bron bevatten worden hier aan u kenbaar gemaakt. Dit overzicht is in geen geval compleet en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Een persoonlijk en actueel advies vindt uitsluitend plaats tijdens een consult met de speciaal daartoe opgeleide Erkend Arts Reizigersadvisering. 

Volg ons op www.facebook.com/AmsterdamTravelClinic om op de hoogte te worden gehouden.

Polio - Afghanistan, Pakistan en Nigeria

21 juni 2017
De World Health Organization meldt een aanpassing in het polio vaccinatie beleid naar endemische gebieden. Een internationaal verplichte vaccinatie (IHR) geldt voor alle reizigers naar Afghanistan, Pakistan en Nigeria in bepaalde gevallen. Contacteer ons voor uw persoonlijk reisadvies en maatregelen.

Verhoging mazelen gevallen - voornamelijk Europa

19 juni 2017
De afgelopen weken zijn er doorlopend diverse meldingen, zoals van het LCR en International Society for Infectious Diseases, van een verhoging van mazelen gevallen, voornamelijk (maar niet uitsluitend) in Europa, in het bijzonder Roemenie, Italie en Portugal. Contacteer ons voor uw persoonlijk reisadvies en maatregelen.

Hepatitis A-vaccin tekort in Europa: LCR heeft vaccinatie-adviezen tijdelijk aangepast

18 april 2017
Het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) meldt dat er door een toenemende vraag naar hepatitis A vaccins en het achterblijven van de productiecapaciteit is er in Europa een tekort ontstaan aan hepatitis A vaccin. Het LCR heeft de richtlijnen voor het krijgen van een hepatitis A vaccin daarom tijdelijk aangepast. Hiermee worden de nog beperkt beschikbare vaccins zo effectief mogelijk ingezet voor die reizigers die de hoogste risico’s lopen.  
Aanpassingen:
1)    Uit recente onderzoeken blijkt dat het risico op hepatitis A voor reizigers naar Turkije, Thailand en Zuid-Afrika de afgelopen jaren het sterkst is gedaald. Tijdelijk wordt voor reizigers naar deze drie landen geen vaccin geadviseerd.
2)    Vaccinaties tegen hepatitis A bestaan uit een serie van twee of drie vaccins. Het eerste vaccin beschermt minimaal 1 jaar, hoogstwaarschijnlijk in ieder geval 3 jaar. Daarom wordt tijdelijk geen tweede vaccin geadviseerd als het eerste vaccin korter dan 3 jaar geleden is gegeven.
3)    Van het gecombineerde hepatitis A en B vaccin worden normaal gesproken twee vaccins gegeven voor de reis. De meeste reizigers zijn na één vaccinatie voldoende beschermd tegen hepatitis A. Daarom wordt de tweede vaccinatie uitgesteld tot de voorraden in Nederland weer op peil zijn. 
4)    Extra nadruk wordt gelegd op hygiëne en andere beschermende maatregelen om hepatitis A en B te voorkomen. 
De verwachting is dat het hepatitis A-vaccin in het vierde kwartaal van 2017 weer op voorraad zal zijn in Nederland.

Gele koorts vaccinatie verplicht voor Suriname

28 maart 2017
De World Health Organization meldt dat per direct de Surinaamse autoriteiten gele koorts vaccinatie verplicht gesteld hebben. Iedereen die Suriname in komt moet een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts tonen. Reden is dat voor het eerst sinds 1972 er weer gele koorts is geconstateerd in Suriname. Contacteer ons voor uw persoonlijk reisadvies en maatregelen.

Meningokokken - Nigeria

24 maart 2017
De World Health Organization meldt een uitbraak van een meningokokken epidemie in bepaalde delen van Nigeria. Contacteer ons voor uw persoonlijk reisadvies en maatregelen.

Gele koorts - Brazilië

20 maart 2017
De World Health Organization meldt wederom een verdere uitbreiding van het gele koorts virus in delen van Brazilië, vooral de Atlantische kust, nu inclusief de staten Rio de Janeiro en Sao Paulo, delen die tot nu toe niet waren aangemerkt als risicogebied. Contacteer ons voor uw persoonlijk reisadvies en maatregelen.

Cholera - Somalië, Zuid-Sudan, Ethiopië en DR Congo

13 maart 2017
ProMED meldt een uitbraak van cholera in bepaalde delen van Somalië, in Zuid-Sudan, in bepaalde delen van Ethiopië en in bepaalde delen van de Democratische Republiek Congo. Contacteer ons voor uw persoonlijk reisadvies en maatregelen.

Malaria - Botswana

13 maart 2017
Het Ministerie van Gezondheid van Botswana geeft een waarschuwing uit met betrekking tot een uitbraak van malaria. Contacteer ons voor uw persoonlijk reisadvies en maatregelen.

Gele koorts - Brazilië

6 maart 2017
De World Health Organization meldt dat de transmissie van het gele koorts virus zich blijft uitbreiden in delen van Brazilië, vooral de Atlantische kust, delen die tot nu toe niet waren aangemerkt als risicogebied. Contacteer ons voor uw persoonlijk reisadvies en maatregelen.

Meningokokken - Togo

23 februari 2017
De World Health Organization meldt een uitbraak van een meningokokken epidemie in bepaalde delen van Togo. Contacteer ons voor uw persoonlijk reisadvies en maatregelen.

Gele koorts - Brazilië

14 februari 2017
De World Health Organization meldt uitbreiding van de uitbraak van gele koorts in bepaalde delen van Brazilië.  Contacteer ons voor uw persoonlijk reisadvies en maatregelen.

Gele koorts - Brazilië

31 januari 2017
De World Health Organization meldt een uitbraak van gele koorts in bepaalde delen van Brazilië die tot nu toe niet waren aangemerkt als risicogebied. Contacteer ons voor uw persoonlijk reisadvies en maatregelen.
©2017 Amsterdam Travel Clinic - Medisch Centrum De Makroon - KB Medical Services

Search